Jachtfoto's leveren Stoitsjkov bergen kritiek op

In Spanje wordt onder meer door dierenwelzijnorganisaties schande gesproken over enkele foto's van Hristo Stoitsjkov. De oud-speler van FC Barcelona duikt op in jachtfoto's, onder meer naast een gevelde zebra en giraffe.

De Bulgaar is een fervent jager. Sommige foto's dateren al van 2009. Er zijn ook afbeeldingen in omloop waarbij hij poseert met antilopes, buffels en een krokodil. Op de website Vimeo stond een inmiddels verwijderde video, waar Stoitsjkov te zien is tijdens de jacht. ,,Hristo toont met een geweer dezelfde schietvaardigheid als hij vroeger had met de bal", luidde het bijschrift.

Op de website Club de Caza gaf Stoitsjkov al eens een interview over zijn hobby. ,,Ik houd van de jacht, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken. Je leert er verschillende plekken en verschillende keukens kennen. Jagen gaat over lijden en plezier. Je ziet een roedel wolven een arm hert verslinden. Het is rauw, zo is het leven. Ik heb gejaagd in Zimbabwe, Namibië en Mozambique. Ik houd ervan om over andere culturen te leren, nieuwe landschappen te zien. En ik houd van dieren.''