Ron Jans als trainer van PEC Zwolle met de KNVB-beker in 2014. Maikel van der Werff staat vierde van rechts.
Volledig scherm
PREMIUM
Ron Jans als trainer van PEC Zwolle met de KNVB-beker in 2014. Maikel van der Werff staat vierde van rechts. © BSR Soccrates

‘Jans had het in wedstrijdbespreking ook kort over slavernij, zo is hij’

Maikel van der WerffMaikel van der Werff zwaaide Ron Jans, die wordt beticht van racistische uitlatingen, deze week uit bij FC Cincinnati. Een wedstrijdbespreking over slavernij? ,,Hij legde de link naar het overwinnen van tegenslagen en bedoelde niets verkeerds”, stelt de verdediger.

Maikel van der Werff (30) nam deze week afscheid van de trainer met wie hij afgelopen zomer na vier jaar werd herenigd in Cincinnati. Dat viel de voormalige mandekker van PEC zwaar, omdat hij in de 61-jarige Jans naar eigen zeggen dezelfde coach trof met wie hij van 2013 tot 2015 in Zwolle succesvol samenwerkte. De sociale en educatieve werkwijze zorgden er in de Verenigde Staten echter voor dat Jans kon worden beticht van racisme en daarmee zijn eigen graf groef.

  1. 'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.