Volledig scherm
Wesley Koolhof. © WK

Jarige Koolhof trakteert broers Zverev op nederlaag

TENNIS MONTE CARLOWie jarig is, trakteert. Dus deed de 30 jaar geworden Wesley Koolhof dat woensdag in het masterstoernooi in Monte Carlo. De tennisser uit Duiven speelde met landgenoot Robin Haase de Duitse broers Alexander en Mischa Zverev naar een nederlaag en zichzelf en zijn partner naar de kwartfinale: 6-7 (8), 6-4, 10-8.

Koolhof en Haase, de mondiale nummers 36 en 45 in het dubbelspel, kregen drie kansen tegen in de eerste set en werkten die allemaal weg. Zelf dwong het duo vijf mogelijkheden af, maar de tiebreak bleek nodig. Daarin kwamen de Nederlanders van 0-4 op 6-4, maar verloren toch nog, met 10-8.

In de tweede set braken Koolhof en Haase Alexander - de nummer 3 van de wereld in het enkelspel - en Mischa Zverev al in de derde game. En dat bleek genoeg voor de setwinst. In de razendspannende supertiebreak gaf Koolhof op zijn verjaardagde Duitse broers de genadeklap.

Om de halve finale te bereiken, moeten Koolhof en Haase zien te winnen van de Roemeen Radu Albot en de Georgiër Nikoloz Basilashvili of de Hongaar Marton Fucsovics en de Argentijn Guido Pella.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.