Volledig scherm
Jelle van Gorkom. © ANP

Jelle van Gorkom verruilt ziekenhuis voor revalidatiecentrum in Arnhem

ARNHEM - BMX'er Jelle van Gorkom is vandaag verhuisd naar een revalidatiecentrum in Arnhem. Dit meldt Papendal.nl. Van Gorkom lag in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen na een zwaar ongeval op Sportcentrum Papendal in januari van dit jaar.

Volgende de laatste berichten eet hij zelfstandig en voldoende. Ook heeft hij gestaan en letterlijk zijn eerste stappen richting herstel gezet. Zijn revalidatieperiode wordt ingeschat op 10 tot 12 maanden.

Bondscoach Bas de Bever zit bijna elke dag aan zijn bed en ziet 
de vechter in topsporter Jelle. ,,Het is fijn te zien dat er positieve ontwikkelingen zijn in het herstel. We hopen dat deze lijn zich voortzet.”

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal is ook positief gestemd: ,,Jelle, zijn familie en overige betrokkenen zijn gematigd positief over de stappen die hij zet. Wij bewonderen zijn vastberadenheid en de wijze waarop hij werkt aan zijn herstel.”

De 27-jarige Lichtenvoordenaar kwam tijdens een training op 9 januari van dit jaar ten val op Papendal. De BMX'er reed toen tegen een veiligheidsketting aan. Hij raakte zwaar gewond aan de lever, milt en nieren. Verder liep hij gebroken ribben en een scheurtje in de schedel op. De eerste periode na zijn ongeluk werd hij kunstmatig in coma gehouden.