Volledig scherm
JJVC won met 2-1 van Juliana'31. Foto © Ed van Alem

JVC Cuijk in tweede helft voorbij Juliana’31 (video)

CUIJK - Goed was het spel niet, maar JVC Cuijk heeft de overwinning op UDI’19 van vorige week (0-2) een vervolg gegeven met een nieuwe zege. De Cuijkse derdedivisionist versloeg zondag in een streekderby Juliana’31 uit Malden: 2-1.

Na een helft waarin beide ploegen elkaar qua balbezit in evenwicht hielden en maar amper kansen creëerden, kwam Juliana’31 vlak voor het rustsignaal op voorsprong. Halverwege de helft van JVC pakte Juliana de bal over, razendsnel belandde vervolgens een perfecte voorzet van Wouter op den Camp voor de voeten van Tim Verhoeven, die hard de 0-1 binnenschoot.

In de tweede helft wilde het nog steeds niet echt vlotten bij de thuisploeg, maar na iets meer dan een uur spelen viel na een vrije trap van Ilias Zaimi de bal precies voor de voeten van verdediger Jurre Grotenhuis. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst raak: 1-1.

JVC ging daarna op zoek naar de winnende treffer. Het elftal van coach Ruud Kaiser verprutste een paar gevaarlijk ogende uitbraken, totdat Ilias Zaimi tien minuten voor tijd een opnieuw ingebrachte corner met een boog over Juliana-doelman Mitchell de Kluis heen kopte (2-1).

Door de zege heeft JVC nog steeds de maximale score in de tweede periode.

Volledig scherm
Opkomst Juliana'31. Foto © Juul van Loon