Volledig scherm
Kelle Roos (geheel rechts) viert feest met Derby County, na de zege op Leeds United. © BSR Agency

Kelle Roos wacht met Derby finale op Wembley tegen Aston Villa

DERBY - Kelle Roos staat op de drempel van de Premier League. De doelman van Derby County staat in de finale van de play-offs in Engeland. Op Wembley is maandag 27 mei Aston Villa tegenstander in ‘de wedstrijd van 200 miljoen euro’.

Roos (26) is geboren en getogen in het Brabantse dorp Rijkevoort bij Boxmeer. Hij speelt na een opleiding bij PSV, Willem II en NEC al jaren in Engeland. Dit seizoen is hij doorgebroken bij Derby County.

Mason Mount

Derby versloeg in de eerste ronde van de play-offs in de Championship Leeds United. Met een goal van ex-Vitessenaar Mason Mount wonnen The Rams op Elland Road met 4-2. Zo poetste het team van coach Frank Lampard de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd in Derby weg.

Aston Villa won na strafschoppen van West Bromwich Albion. Na de 2-1 op Villa Park volgde een 1-0 nederlaag bij West Brom. In de penaltyreeks werd het 4-3.

Premier League

De inzet van de finale op Wembley is hoog. De winnaar promoveert naar de Premier League. Dat levert aan directe inkomsten zo 200 miljoen euro op.

Roos is in onderhandeling met Derby over een nieuw contract. De club wil graag met de Nederlandse keeper verder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.