Volledig scherm
© Raphael Drent

Kesteren laat zege aan de koploper

KESTEREN - De korfballers van Kesteren troffen in de derde klasse F de grote titelfavoriet DOS WK. Ook in Kesteren maakte de koploper de ambities volledig waar en won met 17-24.

Voor rust had Kesteren geen enkel antwoord op de druk van de bezoekers uit Enschede. De thuisclub liep doorlopend achter de feiten aan en keek halverwege tegen een 6-12 achterstand aan na rust ging het wel beter al kon de thuisclub DOS WK nooit echt bedreigen.

De doelpunten voor Kesteren kwamen op naam van Guylian Smithjes (6), Dirk-Jan Kooij (3), Suzanne Ruiters (3), Bram van de Wetering (2), Anne Hakkert, Margreet Hol en Martijn ten Hove.

Trainer Peter van Houwelingen merkte enkele wedstrijden geleden op dat Animo alles moest winnen in deze klasse om gelijke tred te houden met DOS WK om dan alsnog toe te slaan in Geldermalsen. In Almelo kon een streep door deze opzet. Animo verloor met 17-9 van Achilles.

In de derde klasse E is Tiel’72 de aansluiting met de top definitief kwijt. In Tiel won koploper DWS met duidelijke cijfers 11-20.

De Tielenaren staan nu derde maar de achterstand op DWS is al zeven punten, terwijl de nummer twee Fortissimo vier punten uit het zicht is verdwenen.

SGV is met drie ploegen gedeeld koploper van de vierde klasse F. De Culemborgers klopten op eigen veld het Helmondse OEC met 14-11.

Na een 0-1 achterstand nam SGV de wedstrijd in handen. Het leidde tot een 8-4 voorsprong bij rust. Na de pauze kwamen de bezoekers terug tot 10-9. Een tussensprint besliste de wedstrijd: 13-9. De ploegen finishten op 14-11.

Leon van Elteren scoorde er acht voor SGV, Timon Mertens drie, Erik Versteeg twee en Els Brochard een.