Foto ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© Foto ThinkStock

Kinderen die vroeg jarig zijn, worden vaker profvoetballer

ARNHEM/ NIJMEGEN/ DOETINCHEM - Geboren in januari? Dan is de kans op een carrière als profvoetballer groter dan voor het decemberkind van de buren. Een zoektocht naar antwoorden op het geboortemaandeffect bij Vitesse, NEC en De Graafschap.

11 reacties

 • SuperBoer

  3 jaar geleden
  Dat kan helaas niet meer in deze maatschappij.
 • Bert Brinkman

  3 jaar geleden
  Dit is geen 1 april grap en dit is inderdaad ook in het onderwijs te zien!
 • SuperBoer

  3 jaar geleden
  Toen ik het eerst las dacht ik dat het een 1 april grap was.
 • Karovi

  3 jaar geleden
  Het is bedroevend hoeveel druk ouders op hun kinderen leggen, niet alleen bij sport, maar ook op school.Laat ze toch eens lekker kind zijn!
 • Bert Brinkman

  3 jaar geleden
  "Het is een wereldwijd fenomeen, in elke sport. We hebben een werkend opleidingssysteem opgezet. Maar daar zitten ook fouten in.’’Dit is echte onzin. Uit onderzoek van Dudink midden vorige eeuw kwam al naar voren dat het geboortekwartaalefect in het Duitse hockey wel voorkomt maar in het Nederlandse hockey niet. Het heeft de maken met de wijze waarop je selecteert en met de waarde die je al op jonge leeftijd aan winnen hecht. 
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.