De KNVB hoopt nog op het uitspelen van de competities in het amateurvoetbal.
Volledig scherm
De KNVB hoopt nog op het uitspelen van de competities in het amateurvoetbal. © Jan Ruland van den Brink

KNVB houdt nog sprankje hoop op uitspelen amateurcompetitie zonder publiek

DOETINCHEM - De KNVB houdt nog een sprankje hoop dat bepaalde competities in het amateurvoetbal toch kunnen worden uitgespeeld.

De voetbalbond meldde op donderdag 12 maart dat alle clubs tot en met maandag 6 april niet mogen trainen en ook geen wedstrijden spelen. Maandagavond meldde de minister Ferd Grapperhaus dat tot 1 juni alle evenementen verboden zijn.

De KNVB zegt echter dat de amateurvoetbalcompetities daar niet onder vallen. ,,Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april. En niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was", zegt de KNVB in een verklaring.

De voetbalbond zegt nu dat de competities bij de amateurs misschien toch nog kunnen worden uitgespeeld. ,,Tot en met 30 juni zou dat kunnen en tot 1 juni dan zonder publiek", meldt de voetbalbond.  ,,We begrijpen zelf ook wel dat gezien de huidige heftige omstandigheden 6 april waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar  ook rekening mee moeten houden in onze scenario’s.” 

Zonder publiek

Wordt er zonder publiek gespeeld, dan lijkt de kans groot dat alleen de eerste elftallen en eventueel geselecteerde jeugdteams nog in actie komen. Op één sportcomplex kunnen nauwelijks meerdere wedstrijden tegelijk worden gespeeld, omdat er dan meer dan 100 mensen bijeen zijn.