Wesley Koolhof.
Volledig scherm
Wesley Koolhof. © BSR Agency

Koolhof als sneltrein naar de laatste acht in Montreal

TENNIS MASTERSWesley Koolhof heeft met Robin Haase de laatste acht in Montreal bereikt. De tennisser uit Duiven versloeg met zijn partner in de masters in Canada de Australiërs Alex de Minaur en Jordan Thompson: 6-2, 6-2.

,,Het was een demonstratiepartij vandaag”, zei Marco Kroes, de naar Montreal meegereisde coach van Koolhof. ,,Wesley en Robin hadden overal een antwoord op. Thompson zei zelfs tegen zijn begeleiding: ‘Beter dan dit kan niet.’”

Recordtijd

Koolhof en Haase, de nummers 23 en 33 van de wereld in het dubbelspel, hadden de eerste set in recordtijd in de tas. Twee breaks uit drie kansen leidden ruim binnen het half uur tot 6-2. ,,Er kwam regen aan, dus: hop, hop”, sprak Koolhof lachend over het hoge tempo waarin hij en Haase over de baan raasden.

De tweede set ging zo mogelijk nog sneller. Thompson ging direct met de billen bloot en deed dat vier games later nog een keer. De Minaur redde de Australische eer nog een klein beetje.

Voor een plek in de halve finale moeten Koolhof en Haase, die eerder dit jaar de eindstrijd van de masters in Monte Carlo en de ATP500 in Hamburg bereikten, afrekenen met Nieuw-Zeelander Michael Venus en de Amerikaan Austin Krajicek of de Amerikaanse tweeling Bob en Mike Bryan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.