Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof bij de laatste vier in Braunschweig

Wesley Koolhof staat in Braunschweig bij de laatste vier. Met de Mexicaan Santiago Gonzalez was de tennisser uit Duiven in de kwartfinale van het challengertoernooi in Duitsland te sterk voor Martin Cuevas en Pablo Cuevas uit Uruguay: 7-6 (4), 6-1.

Koolhof en Gonzalez, de mondiale nummers 45 en 57, moesten in de vierde game van de eerste set een vlekje wegpoetsen en leken bij 3-3 een beslissend gaatje te slaan. De Uruguayanen braken direct terug en kregen op 4-5 vier setpunten. Koolhof en Gonzalez werkten die weg en waren in de tiebreak onverbiddelijk.

Ontsnapt

In de tweede set op het Duitse gravel ontsnapte het Nederlands/Mexicaanse duo twee keer aan een break achterstand. Toen ze zelf een 3-1 voorsprong namen, was er geen houden meer aan en op het tweede matchpoint werd de buit binnengeslagen.

Voor een plek in de finale moeten Koolhof en Gonzalez winnen van de Duitsers Andre Begemann en Dustin Brown of van de als derde geplaatste Oekraïner Denys Molchanov en de Slowaak Igor Zelenay.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.