Volledig scherm
Robin Haase en Wesley Koolhof (rechts). © AFP

Koolhof bij laatste zestien dubbels op US Open

GRAND SLAMWesley Koolhof staat in de achtste finale van het dubbelspel op de US Open. De tennisser uit Duiven was met Robin Haase de Spanjaarden Pablo Carreno Busta en Feliciano Lopez de baas: 7-6 (7), 6-3.

De in New York als dertiende geplaatste Koolhof en Haase, de nummers 15 en 34 van de wereld, dwongen in de eerste set al in de tweede game drie breekkansen af, maar konden die niet verzilveren. Het duo kende even een lastige elfde game, overleefde die, miste vervolgens nog een breekkans en was aangewezen op de tiebreak. Daarin werkten ze een setpunt tegen weg en sloegen op hun tweede toe.

In de tweede set pakten Koolhof en Haase al bij 1-1 een break op de service van Carreno-Busta. Nadat ze twee breakkansen tegen hadden weggewerkt, maakten ze het karwei bij 5-3 af op de service van Lopez.

Voor een plek in de kwartfinale treffen Koolhof en Haase de Colombiaanse toernooifavorieten Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, de nummers 1 en 2 van de wereld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo Getafe CFGET
18:55
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
21:00
LASKLAS
away logo