Volledig scherm
Wesley Koolhof. © WKC

Koolhof bij laatste zestien gemengd dubbel US Open

Wesley Koolhof heeft de tweede ronde van het gemengd dubbel op de US Open gehaald. Met Nadiia Kichenok uit Oekraïne klopte de tennisser uit Duiven in het Amerikaanse Grand Slam het Amerikaanse koppel Donald Young en Taylor Townsend: 6-1, 7-5.

Koolhof en Kichenok stonden in de eerste geen enkele break toe en sloegen zelf op twee van hun drie breekkansen toe. In de tweede set waren de koppels meer aan elkaar gewaagd, getuige ook het totaal aantal punten in de set: 34 om 34. Maar waar Townsend en Young 1 kans pakten, deden Koolhof en Kichenok dat twee keer.

Bij de laatste zestien wacht Koolhof en Kichenok mogelijk een pikant duel: tegen Koolhofs oude partner Artem Sitak en Kichenoks tweelingzus Lyudmyla. Dat koppel moet dan wel zien te winnen van de als vierde geplaatste Kroaat Ivan Dodig en Latisha Chan uit Taipei.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.