Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof door op Queens na zege op Djokovic en Wawrinka

Wesley Koolhof heeft de laatste acht op Queens bereikt. Met zijn nieuwe Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell rekende de tennisser uit Duiven gedecideerd af met de wereldtoppers Novak Djokovic en Stan Wawrinka: 6-4, 7-6 (2).

Koolhof en Daniell verloren in het kwalificatietoernooi, maar kwamen als lucky loser toch in het hoofdschema van het ATP500-evenement in Londen. Ze deden direct van zich spreken tegen de Serviër en de Zwitser, die er al een zware (verloren) enkelpartij op had zitten tegen de Amerikaan Sam Querrey. Wawrinka opende het bal ook met een dubbele fout en een lovegame tegen. En in de vijfde game hield hij weer zijn service niet. Daarom was het serviceverlies van Daniell niet fataal, zodat Koolhof de set op love kon uitserveren.

Matchpoints

Koolhof en Daniell, nummer 46 en 40 van de mondiale dubbelranglijst, misten in derde game van de tweede set twee kansen op de service van Wawrinka. Maar twee games later hadden ze aan het zelfde aantal op Djokovic’ opslag wel genoeg. Op 5-3 misten Koolhof en Daniell twee matchpoints, een game later misten ze er weer eentje. In de tiebreak namen ze echter snel afstand en gaven dat voordeel niet meer weg.

Voor een plek bij de laatste vier moeten Koolhof en Daniell af zien te rekenen met Jamie Murray en Bruno Soares. De Brit en de Braziliaan, de nummers 13 en 14 van de wereld, zijn als vierde geplaatst op Queens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.