Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof en Daniell in tweede ronde US Open

Wesley Koolhof staat in de tweede ronde van de US Open. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell was de tennisser uit Duiven in het Amerikaanse Grand Slam te sterk voor de Wit-Rus Max Mirny en de Oostenrijker Philipp Oswald: 6-3, 7-6 (8).

Koolhof en Daniell, de nummers 42 en 44 van de wereld, sprongen in de eerste set in New York beter met hun mogelijkheden om dan de opponent. Waar Mirny en Oswald geen van de 2 breekkansen benutten, deden Koolhof en Daniell dat 1 van de 2 keer wel.

In de tweede set serveerden de Oostenrijker en de Wit-Rus een stuk beter. Koolhof en Daniel kenden ook lange tijd geen moeite hun opslagbeurt te verzilveren, maar ze moesten in de twaalfde game drie breekpunten wegwerken. In de tiebreak moesten ze zelfs drie setpoints wegwerken alvorens ze op 9-8 hun slag sloegen.

In de volgende ronde stuiten Koolhof en Daniell op de als vierde geplaatste Jamie Murray en Bruno Soares of de Argentijn Guido Pella en de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.