Wesley Koolhof.
Volledig scherm
Wesley Koolhof. © BSR Agency

Koolhof en Daniell stunten in Rosmalen

TENNIS ATPWesley Koolhof staat bij de laatste vier in Rosmalen. De Duivense tennisser stuntte in het grastoernooi in Brabant met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell tegen de als tweede geplaatste Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Nieuw-Zeelander Michael Venus: 6-4, 7-6 (3).

Koolhof, de mondiale nummer 26 in het dubbelspel, en Daniell pakten bij 1-1 een break voorsprong. Ondanks vier dreigende momenten op eigen service en een korte regenpauze, sleepte het duo de setwinst binnen.

Kloof

In de tweede set werden Koolhof en Daniell, die na het grasseizoen afscheid van elkaar nemen, al in de tweede game gebroken. De Nederlander en Nieuw-Zeelander sloegen terug, haalden de tiebreak tegen de mondiale nummers 9 en 11 en sloegen daarin razendsnel een beslissende kloof.

In de halve finale op het Brabantse gras treffen Koolhof en Daniell de Nederlanders Robin Haase en Jean-Julien Rojer of de als derde geplaatste Britten Jamie Murray en Neal Skupski.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.