Volledig scherm
Wesley Koolhof. © BSR Agency

Koolhof en Haase rekenen af met broers Bryan

MASTERS TENNISWesley Koolhof staat met Robin Haase in Montreal in de halve finale. De tennisser uit Duiven en zijn partner waren bij de laatste acht van de masters in Canada de als zevende geplaatste Amerikaanse tweeling Mike en Bob Bryan de baas: 6-7 (8), 7-6 (5), 10-5.

Koolhof en Haase, de mondiale nummers 23 en 33 in de dubbel, kregen in de tiebreak van de eerste set als eerste setpunten. Het duo pakte de kansen niet en kreeg de kous op de kop: 10-8.

In de tweede set kon Bob Bryan het duel uitserveren bij 4-5, maar Koolhof en Haase grepen de strohalm en haalden de tiebreak. Daarin stelden ze een verlenging van de wedstrijd veilig.

Daarin hadden Koolhof en Haase snel een mooie marge en dat lieten ze zich niet meer afpakken.

Bij de laatste vier stuiten Koolhof en Haase, die eerder dit jaar samen de eindstrijd van de masters in Monte Carlo en de ATP500 in Hamburg bereikten, op de Canadees Denis Shapovalov en Rohan Boppana uit India of de Fransman Benoit Paire en de Zwitser Stan Wawrinka.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.