Volledig scherm
Wesley Koolhof. © WK

Koolhof en Haase stunten in eerste ronde Monte Carlo

TENNISWesley Koolhof heeft de tweede ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo bereikt. De tennisser uit Duiven stuntte met landgenoot Robin Haase tegen de als eerste geplaatste Fransen Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert: 7-6 (4), 7-6 (2).

Koolhof en Haase, de mondiale nummers 36 en 45 in het dubbelspel, pakten in de eerste set een punt minder dan Mahut en Herbert (37 om 36). Maar ze trokken wel de set naar zich toe via de tiebreak.

In de tweede set moesten Koolhof en Haase de nummers 3 en 5 van de wereld direct drie breekkansen toestaan. Het Nederlandse duo werkte zich uit de penarie, miste bij 2-1 twee mogelijkheden en bij 3-2 nog eentje. Op 4-3 was het raak bij de derde poging, maar Koolhof en Haase verzuimden de set uit te serveren. Maar in de noodzakelijke tiebreak sloegen de Nederlanders keihard toe.

Voor een plek bij de laatste acht moeten Koolhof en Haase afrekenen met de Duitse broers Alexander en Mischa Zverev of de Monegasken Hugo Nys en Romain Arneodo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.