Volledig scherm
Wesley Koolhof in actie tijdens de US Open. © PR

Koolhof en Middelkoop in eerste halve finale in ruim drie maanden

BRESCIA – Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop staan bij de laatste vier in Brescia. De tennissers uit Duiven en Breda hadden in de eerste set van de kwartfinale van de challenger in Italië heel wat te stellen met de Tsjech Roman Jebavy en de Kroaat Antonio Sancic, maar trokken de zege daarna vlot binnen: 7-6 (2), 6-2.

Het is voor de Nederlanders de eerste gezamenlijke halve finale sinds eind juli. Koolhof haalde met Sander Arends begin oktober nog wel de eindstrijd in Mons. De als eerste geplaatste Koolhof en Middelkoop, de nummers 66 en 62 op de werelddubbelranglijst, gaven in de eerste set geen kans weg, Koolhof kreeg zelfs drie servicegames geen punt tegen. Zelf kreeg het duo één mogelijkheid, maar die werkten Jebavy en Sancic weg. In de tiebreak leverde de Tsjech twee servicepunten in en dat was de doodsteek voor het duo.

In de tweede set in Brescia werkte Middelkoop op zijn service eerst twee breekkansen weg, waarna Jebavy direct zijn game inleverde. Toen de Tsjech dat vier games later weer deed, kon Koolhof de set uitserveren.

Voor een plek in de eindstrijd moeten Koolhof en Middelkoop af zien te rekenen met de Kroaat Marin Draganja en de Brit Neal Skupski of de als vierde geplaatste Amerikaan James Cerretani en de Oostenrijker Philipp Oswald.