Volledig scherm
Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. Foto © PR

Koolhof en Middelkoop lopen in Brescia zesde titel van 2016 mis

BRESCIA – Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hebben de challenger in Brescia niet op hun naam weten te schrijven. De tennissers uit Duiven en Breda verloren in de finale in Italië van de Russen Mikhail Elgin en Alexander Kudryavtsev: 6-7, 3-6.


Daarmee liepen de Nederlanders de zesde eindzege van 2016 mis. Eerder wonnen ze in Bangkok, Sofia (ATP), Ilkley, Kitzbühel (ATP) en Scheveningen. Die laatste dateert van eind juli, sindsdien presteerden Koolhof en Middelkoop ondermaats. Maar in Brescia haalde het duo weer de vorm van daarvoor én van 2015, waarin ze de successen aaneenregen. Al ging de finale dan verloren.

De als eerste geplaatste Koolhof en Middelkoop, op de mondiale dubbelranglijst nummer 66 en 62, leverden als eerste een servicegame in, maar ze braken direct terug. In de tiebreak van de eerste set namen de Nederlanders een minibreak voorsprong (4-2), om vervolgens geen punt meer te maken.

In de tweede set gaven Elgin, van wie Middelkoop en Koolhof vorige week in de eerste ronde in Bratislava ook al verloren, en Kudryavtsev geen kans weg en geen duimbreed toe. Toen ze bij 4-3 drie breekkansen kregen, pakten ze de derde met beide handen aan.