Volledig scherm
Wesley Koolhof (achtergrond) en Artem Sitak. © AP

Koolhof en Sitak bereiken laatste vier in Portugal

Wesley Koolhof en Artem Sitak staan in de halve finale in Estoril. Bij de laatste acht van het ATP-toernooi in Portugal waren de Duivense tennisser en de Nieuw-Zeelander nipt sterker dan de Portugezen Gastao Elias en Pedro Sousa: 7-6 (2), 4-6, 10-8.

In de eerste set stonden Koolhof en Sitak, de mondiale nummers 60 en 55, op eigen service maar 4 punten af. Omdat ze halverwege drie breekpunten onbenut lieten, moest de tiebreak de beslissing brengen. Daarin waren de twee oppermachtig en met de alleszeggende cijfers 42-30 (punten) staken ze de set in de zak.

Break

In de tweede set ontsnapten Elias en Sousa in de eerste game al aan een break. En bij 1-2 sloegen ze zowaar toe op de eerste kansen die ze in de partij kregen. Koolhof en Sitak kwamen knap terug van 1-4 naar 4-4, maar in de twaalfde game ging het weer mis.

In de supertiebreak pakten Koolhof en Sitak al snel een voordelige marge. Daardoor konden het duo het zich veroorloven de eerste twee wedstrijdpunten niet te benutten. Op het derde matchpoint in het door gravelstormen gedomineerde duel was het raak.

Finale

Voor een plek in de finale, de zevende gezamenlijke en de vierde van 2018, moeten Koolhof en Sitak afrekenen met Jonathan Eysseric en Joe Salisbury. De Fransman en de Brit klopten verrassend de als eerste geplaatste Nederlander Jean-Julien Rojer en de Australiër John Peers, de nummers 9 en 7 van de wereld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.