Volledig scherm
Wesley Koolhof in Brisbane © eigen foto

Koolhof en Sitak maken knallende start van 2018

Wesley Koolhof en Artem Sitak zijn het jaar 2018 flitsend begonnen. In de eerste ronde van het ATP-toernooi in Brisbane rekenden de tennisser uit Duiven en zijn Nieuw-Zeelandse partner gedecideerd af met de Fransman Fabrice Martin en Treat Huey van de Filipijnen: 6-3, 6-2.

,,Ik zeg: dit was onze beste wedstrijd van het jaar”, liet Koolhof na de eerste overwinning van 2018 met een grote grijns weten. ,,Dit is een lekker begin van 2018. Kunnen we vannacht alsnog oud en nieuw vieren.”

In de eerste set in het oosten van Australië kregen Koolhof en Sitak in de vierde game de eerste kans om de service van de opponent te breken. Die lieten de nummers 46 en 55 van de wereld nog liggen, maar bij 4-3 was het wel raak.

In de tweede set sloegen Koolhof en Sitak, die de hele wedstrijd geen breekpunt tegen kregen, al in de eerste game toe. En het Nederlands/Nieuw-Zeelandse duo deed dat tegen de mondiale nummers 26 en 62 in de zevende game nog eens dunnetjes over.

Koolhof: ,,Het was een heerlijke pot. We verloren maar tien punten op eigen service, het netspel was van ons allebei erg goed en de returns waren erg scherp.”

In de kwartfinale in Brisbane staan Koolhof en Sitak tegenover de Amerikaan Steve Johnson en de Luxemburger Gilles Muller of de als derde geplaatste Santiago Gonzalez en Julio Peralta. Met dat laatste duo hebben Koolhof en Sitak een rekening te vereffenen: in oktober waren de Mexicaan en de Chileen te sterk in de halve finale in Antwerpen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo Tottenham HotspurTOT
21:00
RB LeipzigRBL
away logo
home logo AtalantaATA
21:00
Valencia CFVAL
away logo