Volledig scherm
Wesley Koolhof (rechts) en Artem Sitak. © EPA

Koolhof en Sitak naar kwartfinale in Estoril

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben de kwartfinale in Estoril bereikt. De tennisser uit Duiven en zijn Nieuw-Zeelandse partner verrasten in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Portugal de als derde geplaatste Spanjaarden Marc Lopez en David Marrero: 6-7 (5), 6-4, 10-3.

In de eerste set schoten Koolhof en Sitak, de nummers 60 en 55 van de wereld, als een raket uit de startblokken. Het duo had na 4 games een riante voorsprong in punten (14-5) en al een break op zak. Vanaf 4-2 kantelde het wedstrijdbeeld en via de tiebreak kaapten de Spanjaarden de set alsnog weg voor de neus van Koolhof en Sitak.

Counteren

In de tweede set namen Lopez en Marrero, de mondiale nummers 22 en 46, al snel een break voorsprong en leken daarmee onbedreigd op weg naar de volgende ronde. Maar Koolhof en Sitak counterden bij 2-4, gooiden er bij 4-4 nog een break tegenaan, waarna Koolhof de set uitserveerde.

In de supertiebreak waren de Nederlander en Nieuw-Zeelander vervolgens niet meer te houden. Ze waren weer net zo superieur als in het begin van de wedstrijd en gunden de Spanjaarden maar 3 punten.

Bij de laatste acht stuiten Koolhof en Sitak op de Portugezen Gastao Elias en Pedro Sousa. Zij versloegen de Israëliër Jonathan Erlich en de Amerikaan Scott Lipsky.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.