Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof en Sitak naar tweede ronde op Roland Garros

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben de laatste 32 op Roland Garros bereikt. De tennisser uit Duiven en de Nieuw-Zeelander, die bezig zijn aan hun laatste toernooi samen, waren in de eerste ronde van het Franse Grand Slam de Duitser Andre Begemann en de Kroaat Antonio Sancic de baas: 6-7 (4), 6-2, 6-4.

,,Dit is super man”, jubelde Marco Kroes, de in Parijs aanwezige Duivense coach van het duo. ,,Ik ben zo blij voor de jongens, prachtig gewoon.”

Slikken

In de eerste set op baan 16 raakten Koolhof en Sitak direct een servicegame kwijt. De nummers 59 en 48 van de wereld corrigeerden dat in de zesde game, leken op 4-4 een beslissende break te moeten slikken, maar haalden alsnog de tiebreak. Daarin raakten ze halverwege de aansluiting kwijt.

,,De eerste set was shaky, zenuwachtig”, zag Kroes. ,,Artem hielp Wesley enorm om in de wedstrijd te blijven, toch liepen ze steeds achter feiten aan. Maar na het verlies van de tiebreak, waren de jongens op een of andere manier bevrijd en pakten ze terecht de overwinning.”

Niet te houden

In de tweede set waren Koolhof en Sitak niet te houden voor Sancic en Begemann. De mondiale nummers 70 en 84 leverden allebei een servicegame in en konden er niets tegenover stellen.

In de openingsgame van de derde set lieten Koolhof en Sitak twee breekkansen liggen. Ze werkten zichzelf direct daarna uit de nesten en sloegen op 2-2 wel toe. Toen Sancic en Begemann weer een kans op een break lieten liggen, was het verzet van de Kroaat en de Duitser gebroken. Ze kwamen nog wel terug tot 5-4, daarna serveerde Koolhof de wedstrijd uit met een lovegame.

Voor een plek in de achtste finale moeten Koolhof en Sitak afrekenen met de als negende geplaatste Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Rajeev Ram of de Chileen Hans Podlipnik-Castillo en de Amerikaan Jackson Withrow.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.