Volledig scherm
Wesley Koolhof en Artem Sitak (voorgrond). © AP

Koolhof en Sitak pakken eerste toernooizege 2018

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben in Alicante de eindoverwinning voor zich opgeëist. In de finale van het Spaanse challengertoernooi rekenden de tennisser uit Duiven en de Nieuw-Zeelander vlot af met de Argentijn Guido Andreozzi en de Israëliër Ariël Behar: 6-3, 6-2.

Het was, na de ATP-toernooien van New York en Sao Paulo, de derde finale van 2018 voor Koolhof en Sitak en de eerste eindzege van het jaar. Vorig jaar boekten ze in het Poolse Szczecin hun eerste – en tot Alicante enige - toernooizege samen.

Breekpunt

In de eerste set hoefden Koolhof en Sitak geen enkel breekpunt toe te staan. Terwijl de nummers 61 en 58 van de wereld er aan 3 genoeg hadden om 1 keer doeltreffend toe te slaan.

De Nederlander en de Nieuw-Zeelander kwamen in de tweede game van de tweede set direct al in problemen, maar werkten drie breekpunten op rij weg. Om daarna, via een scherpe return van Koolhof op breekpunt, gelijk een voordelige marge te pakken. Die verdubbelde het duo even later, om de wedstrijd en daarmee de toernooizege rustig binnen te hengelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.