Volledig scherm
Wesley Koolhof (rechts) en Artem Sitak © EPA

Koolhof en Sitak ploeterend naar derde finale 2018

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben zich in Alicante een weg gebaand naar de finale. Bij de laatste vier van het challengertoernooi in Spanje sloegen de tennisser uit Duiven en zijn Nieuw-Zeelandse partner zich ploeterend langs de Spaanse wildcardhouders Pedro Martinez en David Vega Hernandez: 5-7, 6-4, 10-5.

Het is, na de ATP-toernooien van New York en Sao Paulo, de derde finale van 2018 voor Koolhof en Sitak en de zesde sinds het begin van hun samenwerking, medio 2017. Van de vijf voorgaande verloren ze er vier.

Intensiteit

,,Na de vroege break in de eerste set verloren we de intensiteit in de returngames”, keek Koolhof terug op de moeizame overwinning op het Spaanse gravel. ,,Dat was slecht. Daarna stapelden we fout op fout. Gelukkig konden we het uiteindelijk nog omdraaien.”

In de eerste set ging het aanvankelijk crescendo voor Koolhof en Sitak. Maar de nummers 61 en 58 van de wereld verkwanselden een 5-3 voorsprong, door meer dan tien punten achter elkaar te verliezen.

Pijn en moeite

In de tweede set verspeelde het duo weer een snelle break. Maar een tweede break op de service van de Spanjaarden hielden Koolhof en Sitak met veel pijn en moeite wel vast. In de supertiebreak draaide het duo de zaken vervolgens om: eerst op achterstand komen (1-3) om vervolgens keihard toe slaan: 10-5.

In de finale in Alicante treffen Koolhof en Sitak de Argentijn Guido Andreozzi en de Israëlier Ariël Behar of de Italianen Alessandro Motti en Stefano Travaglia.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.