Volledig scherm
Wesley Koolhof. © WK

Koolhof en Sitak staan in vierde finale van 2018

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben de finale in Estoril gehaald. Bij de laatste vier van het ATP-toernooi in Portugal rekenden de Duivense tennisser en de Nieuw-Zeelander af met de Fransman Jonathan Eysseric en de Brit Joe Salisbury: 7-5, 6-3.

In de eerste set poetsten Koolhof en Sitak, de nummers 60 en 55 van de wereld, bij 4-4 twee breekpunten weg. Ze kregen op 6-5 en 40-40 zelf de eerste mogelijkheid en die pakten ze direct met beide handen aan.

Draad kwijt

In de tweede set waren Eysseric en Salisbury, die in de kwartfinale van de als eerste geplaatste Nederlander Jean-Julien Rojer en de Australiër John Peers wonnen, de draad al in de tweede game kwijt. Koolhof en Sitak gaven de voordelige marge niet meer weg, waarna Koolhof de wedstrijd op love uitserveerde.

In de finale, de zevende gezamenlijke en de vierde van 2018, staan Koolhof en Sitak tegenover de Argentijn Leonardo Mayer en de Portugees Joao Sousa of de Britten Kyle Edmund en Cameron Norrie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.