Volledig scherm
Wesley Koolhof (rechts) en Artem Sitak © EPA

Koolhof en Sitak stunten in eerste ronde Boedapest

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben de kwartfinale in Boedapest bereikt. De tennisser uit Duiven en zijn Nieuw-Zeelandse partner verrasten de als eerste geplaatste Kroaat Nikola Mektic en de Oostenrijker Alexander Peya: 7-5, 6-7 (4), 10-7.

In de eerste set moesten Koolhof en Sitak hard werken om niet gebroken te worden. Maar waar de nummers 58 en 56 van de wereld vijf breekkansen wegpoetsten, gingen Mektic en Peya op hun enige de mist. Bij 6-5 en 40-40 sloeg de Oostenrijker een dubbele fout.

Voordelige marge

In de tweede set haalden Mektic en Peya al in de eerste game hun gram met een break. Die voordelige marge moesten de mondiale nummers 26 en 32 bij 3-4 echter weer prijsgeven. Daardoor moest de tiebreak de beslissing brengen en daarin pakten Mektic en Peya net 1 minibreak meer dan Koolhof en Sitak.

In de supertiebreak lieten Koolhof en Sitak een 4-1 voorsprong glippen (4-4), liepen uit naar 9-4 en beslisten het pas drie punten later: 10-7.

Bij de laatste acht stuiten Koolhof en Sitak op Divij Sharan uit India en de Brit Neal Skupski of op de Pool Marcin Matkowski en de Amerikaan Nicholas Monroe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.