Volledig scherm
Wesley Koolhof (links) en Artem Sitak © EPA

Koolhof en Sitak stunten in tweede ronde Roland Garros

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben de laatste 16 op Roland Garros bereikt. De tennisser uit Duiven en de Nieuw-Zeelander zorgden in de tweede ronde van het Franse Grand Slam voor een megastunt door de als negende geplaatste Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Rajeev Ram te kloppen: 5-7, 7-5, 6-4.

In de eerste set op baan 12 bleven Koolhof en Sitak, die Dodig en Ram in februari in Montpellier ook al klopten (2-6, 7-6, 10-0), lang bij. Wel hadden ze meer moeite om hun servicegames te behouden dan de Kroaat en Amerikaan. Zij sloegen in de twaalfde game op het tweede setpoint toe.

Forceren

De nummers 59 en 48 van de wereld slaagden er ook in de tweede set lange tijd niet in een break te forceren. Maar op 5-5 sloeg het duo plotseling toe. Waarna de tweede set koeltjes werd binnengehengeld.

In de derde set braken Koolhof en Sitak brutaalweg direct weer. En het Nederlands/Nieuw-Zeelandse duo stond de voordelige marge niet meer af. Op het eerste matchpoint stelden Koolhof en Sitak de winst en daarmee een ticket voor de derde ronde veilig.

Zware opdracht

Voor een plek in de kwartfinale staan Koolhof en Sitak voor opnieuw een zware opdracht. Het duo moet de Argentijnen Guido Pella en Diego Schwartzmann of de als zesde geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah zien te verslaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.