Volledig scherm
Wesley Koolhof (rechts) en Artem Sitak. © EPA

Koolhof en Sitak uitgeschakeld in Genève

Wesley Koolhof en Artem Sitak hebben de kwartfinale in Genève niet bereikt. De tennisser uit Duiven en de Nieuw-Zeelander verloren in de eerste ronde van het Zwitserse ATP-toernooi van de Amerikaan Scott Lipsky en de Spanjaard David Marrero: 6-7 (6), 6-4, 7-10.

In de eerste set gaven Koolhof en Sitak, de nummers 60 en 49 van de wereld, en Lipsky en Marrero elkaar geen duimbreed. In de tiebreak mocht Sitak op 6-5 voor de setwinst serveren, maar door een dubbele fout bleven de Amerikaan en Spanjaard in leven. Sterker, twee punten later hadden ze de set binnen.

Oppermachtig

In de tweede set waren Koolhof en Sitak, die na Roland Garros uit elkaar gaan, oppermachtig. Ze gaven geen kans weg en lieten alleen na om Lipsky en Marrero meer dan 1 keer een servicegame afhandig te maken. In de noodzakelijk geworden supertiebreak pakten de Amerikaan en de Spanjaard net een minbreak meer dan Koolhof en Sitak: 2 om 1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo APOEL NicosiaAPN
21:00
AjaxAJA
away logo