Volledig scherm
Wesley Koolhof (links) en Artem Sitak. © EPA

Koolhof en Sitak vlotjes naar kwartfinale Alicante

Wesley Koolhof en Artem Sitak staan in de kwartfinale in Alicante. De Duivense en Nieuw-Zeelandse tennisser waren in de eerste ronde van het challengertoernooi in Spanje te sterk voor de Spanjaarden Inigo Cervantes en David Marrero: 6-4, 6-1.

,,Het begin was wat stroef, daarna speelden we goed”, zei Koolhof na de ruime overwinning. ,,We wonnen veel deucegames, het was een lekkere battle.”

In de eerste set moesten Koolhof en Sitak direct een break tegen incasseren. Maar nadat de nummers 61 en 58 van de wereld dat hadden rechtgetrokken, deden ze er in de tiende game nog een break bij.

Die opgaande lijn trok het duo door in de tweede set, waarin het gereputeerde Spaanse koppel geen schijn van kans kreeg. Het eerste matchpoint konden Marrero en Cervantes nog wegwerken, het tweede was raak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.