Wesley Koolhof (voorgrond) en Stefanos Tsitsipas.
Volledig scherm
Wesley Koolhof (voorgrond) en Stefanos Tsitsipas. © Getty Images

Koolhof en Tsitsipas al klaar op masters Shanghai

ATP TENNISWesley Koolhof heeft de laatste zestien van het dubbelspel in Shanghai niet weten te bereiken. De tennisser uit Duiven was met de Griek Stefanos Tsitsipas in de eerste ronde van het masterstoernooi in de Chinese metropool niet opgewassen tegen de als vierde geplaatste Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Nieuw-Zeelander Michael Venus: 4-6, 6-7 (8).

Koolhof, de nummer 15 van de wereld in het dubbelspel, en Tsitsipas kregen in de eerste set geen enkele kans van de sterk serverende Klaasen en Venus. Zelf moesten ze er drie toestaan en de eerste daarvan werd hen fataal.

Penibele situatie

In de tweede set kwamen de Nederlander en de Griek al snel op een break achterstand. Bij 1-3 en 15-40 op de service van Tsitsipas leek hun lot wel zo’n beetje bezegeld. Het duo redde zich echter uit die penibele situatie en kreeg bij 4-5 zowaar de eerste breekkansen van de wedstrijd. De eerste werd benut.

In de tiebreak sloegen Koolhof en Tsitsipas snel een groot gat en leken door te stomen naar de supertiebreak. Maar ze verkwanselden vijf setpunten en moesten het hoofd buigen op het tweede matchpoint van Klaasen en Venus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.