Volledig scherm
Wesley Koolhof is er in de Pat Rafter Arena in Brisbane van pure vreugde bij gaan liggen: zijn vierde ATP-titel - de eerste met Marcus Daniell (links) - is een feit. © EPA

Koolhof grijpt in Brisbane vierde ATP-titel

TENNISWesley Koolhof heeft de titel in Brisbane veroverd. De tennisser uit Duiven was met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell in de finale van het ATP-toernooi in Australië de als vierde geplaatste Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury de baas: 6-4, 7-6 (6).

,,Het is prachtig om zo’n geweldige week zo af te kunnen sluiten”, jubelde Koolhof na de zege in de Pat Rafter Arena. ,,Al het harde werken tijdens off-season betaalt zich gelijk uit. We zijn heel tevreden met het vertoonde spel. Dat je dan aan het eind van de week die beker omhoog mag houden, is heel speciaal.”

Het is voor Koolhof de vierde ATP-titel uit zijn loopbaan en de eerste met Daniell. Hij was met landgenoot Matwé Middelkoop eerder al de sterkste in Sofia, Kitzbühl (beide 2016) en Sydney (2017). Koolhof haalde daarnaast nog zeven ATP-finales.

ATP Finals

,,Ons doel voor dit jaar is deelname in Londen, de ATP Finals aan het eind van het jaar”, zei Koolhof, die in Brisbane wordt vergezeld door zijn Duivense coach Marco Kroes. ,,Daarvoor moeten we de top 8 van de wereld van 2019 zien te halen en met deze zege zijn we aardig op weg, ha, ha, we staan nu bovenaan. Met komende week Auckland en daarna de Australian Open hopen we in elk geval een mooie Australische serie neer te zetten.”

Koolhof en Daniell, de mondiale nummers 42 en 51, werden in de eerste set een keer gebroken, maar het duo sloeg twee keer hard terug. In de tweede set tegen de nummers 21 en 30 van de wereld moesten beide koppels een veer laten, zodat de tiebreak uitkomst moest bieden. Daarin werd de klus geklaard met een sterke service van Koolhof en een vernietigende volley van Daniell.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.