Volledig scherm
Wesley Koolhof serveert, Robin Haase is geconcentreerd aan het net. © Getty Images

Koolhof haalt derde mastersfinale van 2019

TENNIS MONTREALWesley Koolhof heeft met Robin Haase in Montreal de finale bereikt. De tennisser uit Duiven en zijn partner klopten bij de laatste vier van de masters in Canada de Canadees Denis Shapovalov en Rohan Bopanna uit India: 7-6 (3), 7-6 (7).

Het is voor Koolhof al de derde finale van 2019 op een masters, het op een na hoogste niveau, na de Grand Slams. In Miami drong hij in maart tot de eindstrijd door met de Griek Stefanos Tsitsipas, in april deed hij dat in Monte Carlo met Haase.

,,Dit is geweldig”, jubelde Koolhof na de fraaie zege in de goedgevulde, maar vijandige arena, waarin het publiek zwaar op de hand van thuisspeler Shapovalov was. ,,Heerlijk om deze wedstrijd te winnen, met weer het publiek tegen. De wedstrijd was van een erg hoog niveau en nu wordt het tijd voor weer een titel.”

Koolhof en Haase, de mondiale nummers 23 en 33 in het dubbelspel, werden in de eerste set twee keer gebroken. Maar ze sloegen ook twee keer terug. En in de tiebreak waren de Nederlanders, ondanks twee dubbelfouten, oppermachtig.

In de tweede set marcheerden alle spelers redelijk makkelijk door hun opslagbeurten heen, zodat weer de tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin werkten Koolhof en Haase een setpunt tegen weg, misten hun eerste matchpoint, maar waren op het tweede onverbiddelijk.

In de finale treffen Koolhof en Haase, die twee weken geleden ook de eindstrijd van het ATP500-toernooi in Hamburg bereikten, de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos. Zij versloegen de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.