Marcus Daniell (links) en Wesley Koolhof.
Volledig scherm
Marcus Daniell (links) en Wesley Koolhof. © EPA

Koolhof in halve finale Brisbane

Wesley Koolhof heeft de halve eindstrijd in Brisbane bereikt. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell won de Duivense tennisser bij de laatste acht van het ATP-toernooi in Australië van de Britten Kyle Edmund en Neal Skupski: 6-1, 7-6 (5).

,,Dit was tennis zoals ik het graag zie en zoals de mannen het graag spelen”, zei de in Brisbane aanwezige coach Marco Kroes. ,,Het was tactisch en technisch heel goed en mentaal sterk.”

Koolhof en Daniell, de mondiale nummers 42 en 51, waren in de eerste set oppermachtig. Ze hoefden maar één vlekje weg te werken en dwongen zelf zes kansen af. Daarvan benutten ze de helft.

Tiebreak

De tweede set gaf een soortgelijk beeld. Met dit verschil dat Koolhof en Daniell nu zelfs helemaal niks weggaven, maar van de drie kansen die ze kregen er niet een pakten. In de tiebreak sloeg het duo echter alsnog toe.

Voor een plaats in de finale moeten Koolhof en Daniell de Australiërs John Millman en John-Patrick Smith verslaan. Zij klopten de als tweede geplaatste Duitser Jan-Lennard Struff en de Japanner Ben McLachlan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.