Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof in Phoenix naar kwartfinale

TENNISWesley Koolhof heeft de tweede ronde in Phoenix bereikt. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell was de tennisser uit Duiven in het ijzersterk bezette challengertoernooi in de Verenigde Staten de Mexicaan Santiago Gonzalez en Aisam-Ul-Haq Qureshi uit Pakistan de baas: 6-4, 6-2.

Koolhof en Daniell, de mondiale nummers 46 en 62 in het dubbelspel, werkten in de eerste set bij 2-3 drie breekkansen weg. Vervolgens sloeg het duo zelf onbarmhartig toe, mede door een geweldige return van de Duivenaar. Bij 5-4 werkten Koolhof en Daniell nogmaals drie breekpunten weg en grepen de eerste set.

Kloof

In de tweede set hadden Koolhof en Daniell direct al een voordelige marge ye pakken en die gaven ze niet meer weg. Sterker nog, de Nederlander en de Nieuw-Zeelander maakten de kloof nog groter.

Bij de laatste acht van de ijzersterk bezette challenger stuiten Koolhof en Daniell op de als eerste geplaatste Britten Jamie Murray en Neal Skupski.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
15'
0-0
Sporting CPSPO
away logo
home logo RangersRAN
21:00
FeyenoordFEY
away logo
home logo Partizan BelgradoPBE
21:00
AZAZ
away logo