Volledig scherm
Lleyton Hewitt baalt: hij legde het af tegen Wesley Koolhof. © EPA

Koolhof klopt Hewitt in eerste ronde Australian Open

AUSTRALIAN OPENWesley Koolhof heeft de tweede ronde van de Australian Open bereikt. Met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell klopte de tennisser uit Duiven in Melbourne de Australiërs Lleyton Hewitt en John-Patrick Smith: 3-6, 6-1, 6-4.

De 38-jarige Hewitt is tweevoudig Grand Slam-winnaar en was in 2001 de jongste nummer 1 van de wereld ooit. Hij stopte enkele jaren geleden, is tegenwoordig captain van het Australische Davis Cup-team en duikt sinds enige tijd op in ATP-dubbeltoernooien, met wisselende Australische partners.

In de eerste set hadden Koolhof en Daniell het moeilijk. De Nieuw-Zeelander verloor zijn eerste servicegame, de Nederlander moest alle zeilen bijzetten om zijn tweede te behouden. Maar terugbreken lukte niet.

Dat lukte in de tweede game van de tweede set wel. En in de vierde game nog een keer. Terwijl Koolhof en Daniell niets meer weggaven. Ook in de derde set deed het duo dat niet, waardoor een break op de service van Hewitt voldoende was voor de overwinning. Koolhof serveerde de partij uit met een ace op de tweede service.

Voor een plek in de derde ronde – de laatste zestien koppels – moeten Koolhof en Daniell afrekenen met de als zesde geplaatste Nieuw-Zeelander Michael Venus en de Zuid-Afrikaan Raven Klaassen. Zij versloegen de Amerikaan Bradley Klahn en de Kazach Mikhail Kukushkin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.