Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof klopt Hewitt: ‘Mooi om van legende te winnen’

AUSTRALIAN OPENWesley Koolhof heeft de tweede ronde van de Australian Open bereikt. Met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell klopte de tennisser uit Duiven in Melbourne de Australiërs Lleyton Hewitt en John-Patrick Smith: 3-6, 6-1, 6-4.

De 38-jarige Hewitt is tweevoudig Grand Slam-winnaar en was in 2001 de jongste nummer 1 van de wereld ooit. Hij stopte enkele jaren geleden, is tegenwoordig captain van het Australische Davis Cup-team en duikt sinds enige tijd op in ATP-dubbeltoernooien, met wisselende Australische partners.

Jeugdidool

,,Nee, Hewitt is niet mijn jeugdidool, ik was altijd een groot fan van Andre Agassi”, zei Koolhof lachend na de sterke zege op baan 7 van Melbourne Park. ,,Maar het is natuurlijk wel heel mooi van zo’n legende te winnen. Zeker op ‘zijn’ toernooi.”

In de eerste set hadden Koolhof en Daniell het zwaar. De Nieuw-Zeelander verloor zijn eerste servicegame, de Nederlander moest alle zeilen bijzetten om zijn tweede te behouden. ,,Zij haalden een heel hoog niveau in de eerste set”, stelde Koolhof. ,,Alles wat ze deden, lukte ook. Zelfs de ballen die ze op het frame kregen, vielen goed.”

Kantelen

Het herstel voor Koolhof en Daniell kwam in de tweede set. ,,We zeiden direct tegen elkaar dat zij dat niveau niet vol zouden houden. En inderdaad kantelde het onze kant op. We konden het momentum van de tweede set meenemen naar de derde, waarin we snel een break voorsprong pakten.”

Waarna Koolhof de partij in stijl op slot deed en de winst met een ace op zijn tweede service veiligstelde.

Zesde geplaatst

Voor een plek in de derde ronde – de laatste zestien koppels – moeten Koolhof en Daniell afrekenen met de als zesde geplaatste Nieuw-Zeelander Michael Venus en de Zuid-Afrikaan Raven Klaassen. Zij versloegen de Amerikaan Bradley Klahn en de Kazach Mikhail Kukushkin.

,,Nu eerst een dag rust en dan waarschijnlijk zaterdag twee keer aantreden”, zei Koolhof, die in het gemengd dubbel in actie komt met Kveta Peschke, de Tsjechische nummer 11 van de wereld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.