Volledig scherm
Robin Haase en Wesley Koolhof (rechts) © AFP

Koolhof klopt op US Open ex-kompaan Middelkoop

GRAND SLAM TENNISWesley Koolhof heeft de tweede ronde van het dubbelspel op de US Open bereikt. De tennisser uit Duiven won met Robin Haase van landgenoot en ex-dubbelpartner Matwé Middelkoop en de Tjsech Roman Jebavy: 6-4, 6-4.

Koolhof en Middelkoop vormden van begin 2015 tot medio 2017 een vast duo, dat razendsnel de wereldranglijst beklom. Nadat hun wegen zich scheidden, speelde Middelkoop een tijd met Haase, Koolhofs huidige dubbelmaat. Daarnaast werd Middelkoop in het verleden ook gecoacht door Marco Kroes, Koolhofs trainer. 

Pittig potje

Genoeg ingrediënten voor een pittig potje dus. Maar in de praktijk viel dat alleszins mee. Al moesten de in New York als dertiende geplaatste Koolhof en Haase, de nummers 15 en 34 van de wereld, in de eerste set wel een 4-1 achterstand wegpoetsen.

In de tweede set raakten Middelkoop en Jebavy, de mondiale nummers 58 en 61, het spoor al direct bijster. Bij 5-3 misten Koolhof en Haase nog 6 wedstrijdpunten, maar een game later was het op Koolhofs service raak.

Eerder afmaken

,,Als die jongens ze raken, dan raken ze ze ook goed“, zei Koolhofs coach Marco Kroes naderhand. ,,Dat gebeurde in het begin, maar Wesley en Robin pakten het goed op. Ze hadden het in de tweede set eerder af moeten maken, maar al met al waren ze gewoon de betere partij.”

Voor een plek bij de laatste zestien moeten Koolhof en Haase afrekenen met de Spanjaarden Pablo Carreno Busta en Feliciano Lopez of Cheng-Peng Hsieh uit Taiwan en de Indonesiër Christopher Rungkat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo Getafe CFGET
18:55
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
21:00
LASKLAS
away logo