Volledig scherm
Wesley Koolhof. © WKC

Koolhof loopt achtste finales Australian Open mis

AUSTRALIAN OPENWesley Koolhof heeft zich niet geplaatst bij de laatste zestien van de Australian Open. Met zijn Nieuw-Zeelandse partner Marcus Daniell verloor de Duivense tennisser in Melbourne van de als zesde geplaatste Nieuw-Zeelander Michael Venus en de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen: 6-7 (4) 3-6.

,,Het was een lastige pot”, zo keek Koolhof terug op het verlies op baan 8 van Melbourne Park. ,,De eerste set was van een prima niveau, iedereen serveerde goed, waardoor de kansen schaars waren. Het begin van de tiebreak was vervolgens slordig van onze kant.“

In die eerste set werkten Koolhof en Daniell, de nummers 40 en 44 van de wereld, bij 2-2 twee breekpunten weg. Zelf kreeg het duo geen kansen op een break, waardoor de tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin was de kloof al snel te groot in het voordeel van Klaasen en Venus.

Blessurebehandeling

In de tweede set werden Koolhof en Daniell, die twee keer een blessurebehandeling moest ondergaan, bij 1-2 gebroken door de mondiale nummers 15. Die marge bleek fataal tegen de sterk serverende Klaasen en Venus.

,,In de tweede set probeerden we een antwoord te zoeken op hun sterke service. Maar tevergeefs”, zei Koolhof, voor wie nog het gemengd dubbel rest, waarin hij met de Tsjechische Kveta Pleschke een koppel vormt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo De GraafschapGRA
20:45
SC CambuurCAM
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:45
TOP OssTOP
away logo
home logo ExcelsiorEXC
18:30
RKC WaalwijkRKC
away logo