Volledig scherm
Wesley Koolhof (links) en Marcus Daniell. © EPA

Koolhof met Daniell naar kwartfinale Rosmalen

Wesley Koolhof heeft de kwartfinale in Rosmalen bereikt. De tennisser uit Duiven was in het Brabantse grastoernooi met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell te sterk voor de Italiaan Andreas Seppi en de Portugees Joao Sousa: 6-1, 6-4.

Koolhof, de mondiale nummer 26 in het dubbelspel, en Daniell pakten Seppi en Sousa al in de tweede game van de eerste set een servicebeurt af. Vier games later flikten ze dat nog een keer.

Afscheid

In de tweede set werkten Koolhof en Daniell, die na het grasseizoen afscheid van elkaar nemen, in de zesde game het enige breekpunt tegen in de wedstrijd weg. En op 4-4 sloegen ze de beslissende slag.

Bij de laatste acht op het Brabantse gras staan Koolhof en Daniell tegenover de als tweede geplaatste Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Nieuw-Zeelander Michael Venus. Zij klopten de Tsjech Roman Jebavy en de Slowaak Igor Zelenay in drie sets.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.