Volledig scherm
Wesley Koolhof. © WKC

Koolhof mist finaleplek Hamburg

HAMBURG - Wesley Koolhof staat in Hamburg niet in de finale. Met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell kon de tennisser uit Duiven in de halve finale van het Duitse ATP500-toernooi net niet stunten tegen de mondiale toppers Oliver Marach en Mate Pavic: 6-2, 4-6 7-10.

De Oostenrijker en de Kroaat zijn de nummers 3 en 2 van de wereld en wonnen dit jaar samen de Australian Open. Maar Koolhof en Daniell, de mondiale nummers 42 en 47, waren niet onder de indruk. Het duo klopte Mirny/Oswald (6-7, 6-4, 10-5) en Marrero/Qureshi (6-1, 6-2) al en bleef in Hamburg aanvankelijk in het winnende spoor.

In de eerste set gaven Koolhof en Daniell geen kans weg en ze pakten er zelf twee van de drie. In de tweede set op het Duitse gravel lieten Koolhof en Daniell echter twee breekkansen onbenut en in de zevende game werden ze zelf gebroken. In de supertiebreak keek het duo snel tegen een ruime achterstand aan (6-2) en de kloof kon niet meer worden gedicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.