Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof mist het hoofdtoernooi van Queens

Wesley Koolhof is een plek in het hoofdtoernooi van Queens misgelopen. In de eerste partij met zijn nieuwe partner Marcus Daniell uit Nieuw-Zeeland verloor de Duivense tennisser in de eerste kwalificatieronde van het ATP500-evenement van de Roemeen Marius Copil en de Brit Ken Skupski: 6-4, 4-6, 7-10.

Het roemruchte Londense toernooi is dit jaar zo sterk bezet, dat Koolhof en Daniell, toch de nummers 47 en 36 van de wereld, kwalificatie moeten spelen. In de eerste set op het gras van Queens misten Koolhof en Daniell twee kansen, werkten twee keer breakgevaar weg en pakten de derde mogelijkheid wel.

In set twee gaven de Nederlander en Nieuw-Zeelander lange tijd niks weg. Ze misten zelf drie kansen en dat werd ze in de tiende game fataal. In de supertiebreak poetsten ze twee keer een minbreak achterstand weg, maar de derde keer lukte dat niet meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.