Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof mist met Haase de kwartfinale in Rosmalen

Wesley Koolhof heeft de kwartfinale in Rosmalen niet bereikt. Met gelegenheidspartner Robin Haase ging de tennisser uit Duiven in de eerste ronde van het ATP250-toernooi in Brabant onderuit tegen de als derde geplaatste Brit Dominic Inglot en de Kroaat Franko Skugor: 4-6, 6-7 (4).

In de eerste set op baan 6 waren Haase en Koolhof, die de rest van het grasseizoen met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell speelt, licht de onderliggende partij. Het Nederlandse duo miste zelf een trio kansen en moest bij 2-2 een break incasseren.

Serieuze problemen

In de tweede set overleefden de Nederlanders al in de eerste game serieuze problemen tegen de mondiale nummers 39 en 40. Ze misten vervolgens zelf de enige kans die ze kregen en werden weer bij 2-2 gebroken.

Daarmee leek het lot bezegeld, maar op matchpoint voor Inglot en Skugor sloegen Koolhof en Haase alsnog terug. Ze redden zich vervolgens uit een penibele situatie, waarna de tiebreak uitsluitsel moest brengen. Daarin namen Inglot en Skugor vanaf 4-4 afstand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.