Volledig scherm
Wesley Koolhof. © ANP

Koolhof nieuwe nummer 1 van Nederland in dubbel

TENNISOp de maandag nieuw uit te komen wereldranglijst zal Wesley Koolhof de best geklasseerde Nederlander in het dubbelspel zijn. De tennisser uit Duiven passeert Jean-Julien Rojer, die de positie als Neerlands beste jarenlang bekleedde.

Koolhof, de mondiale nummer 26, heeft die noviteit te danken aan zijn uitstekende optreden van de laatste weken. Tijdens het masterstoernooi in Miami haalde hij de finale met de Griek Stefanos Tsitsipas, vorige week bij de masters in Monte Carlo reikte hij met landgenoot Robin Haase eveneens tot de eindstrijd en deze week staat hij al in de halve finale in Boedapest.

Barcelona

In de Hongaarse hoofdstad komt Koolhof met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell zaterdag bij de laatste vier in actie. Daarmee verdient hij in elk geval 90 punten voor de wereldranglijst, terwijl Rojer punten verliest. Met zijn Roemeense partner Horia Tecau strandde hij donderdagavond bij de laatste acht in Barcelona, waar hij vorig jaar met Aisam-ul-Haq Qureshi uit Pakistan de finale nog haalde. Daardoor verliest Rojer 210 punten en wordt hij zeker gepasseerd door Koolhof.

Koolhof over zijn ‘promotie’ tot beste dubbelaar van Nederland: ,,Dit is weer een mooie mijlpaal in mijn carrière.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.