Volledig scherm
Wesley Koolhof. © BSR Agency

Koolhof op US Open bij laatste zestien gemengd dubbel

GRAND SLAM TENNISWesley Koolhof heeft de tweede ronde van het gemengd dubbel tijdens de US Open bereikt. De tennisser uit Duiven won met zijn Tsjechische partner Kveta Peschke van de Amerikanen Christina McHale en Ryan Harrison: 6-4, 3-6, 13-11.

Koolhof en Peschke plaatsten in de eerste set op baan 11 bij 3-3 de eerste break en die bleek beslissend. In de tweede set werden de als achtste geplaatste Koolhof en Peschke bij 2-3 gebroken en konden dat niet repareren. 

In de supertiebreak kwam het duo, dat op Wimbledon nog de halve finale haalde, van 8-5 achter op 9-8, werkte bij 9-10 een matchpoint weg en klaarde de klus een paar punten later.

Voor een plek bij de laatste acht staan Koolhof en Peschke tegenover de Braziliaan Marcelo Demoliner en de Chinese Yingying Duan. Zij versloegen de Duitsers Andreas Mies en Laura Siegemund.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo Getafe CFGET
18:55
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
21:00
LASKLAS
away logo