Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof plaatst zich voor kwartfinale Rotterdam

Wesley Koolhof heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP500-toernooi in Rotterdam. Met de Oostenrijker Jürgen Melzer aan zijn zijde was de tennisser uit Duiven te sterk voor de als derde geplaatste Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Nieuw-Zeelander Michael Venus: 6-4, 6-4.

Koolhof, de mondiale nummer 40 in het dubbelspel, verloor tijdens de Australian Open nog van Klaasen en Venus, toen met zijn vaste partner Marcus Daniell. De Nieuw-Zeelander is echter niet honderd procent fit. De 37-jarige Melzer, ooit nummer 8 van de wereld in het enkelspel en nummer 6 in het dubbelspel, was bereid de opengevallen plek in te nemen.

Met succes, want het gelegenheidsduo klopte volledig terecht de nummers 13 van de wereld. In de eerste set werkten Koolhof en Melzer de enige breekkans tegen keurig weg en ze benutten zelf een van de vier mogelijkheden. In de tweede set werd het duo wel een keer gebroken door Klaasen en Venus, maar ze sloegen twee keer keihard terug.

Bij de laatste acht staan Koolhof en Melzer tegenover Koolhofs landgenoot Jean-Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau. Zij wonnen van Nikoloz Basilashvili uit Georgië en de Australiër Matthew Ebden: 6-3, 6-4.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.