Volledig scherm
Wesley Koolhof. © Ronald Hoogendoorn

Koolhof schiet de top-20 van de wereld in

TENNISWesley Koolhof is doorgedrongen tot de mondiale top-20 van de dubbelranglijst. De tennisser uit Duiven, die met Robin Haase afgelopen week de finale van de masters in Montreal haalde, steeg zeven plekken en staat op de maandag gepubliceerde lijst op plaats 16.

Dat is de hoogste notering ooit voor Koolhof, die zich sinds bijna vijf jaar volledig richt op het dubbelspel. De Duivenaar begon het jaar 2019 als nummer 42 van de wereld en maakte met uitstekende prestaties een flinke opmars.

Zo won hij begin dit jaar het toernooi in Brisbane met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell, haalde de finale van de masters in Miami met de Griek Stefanos Tsitsipas en die van Monte Carlo met Haase. Koolhof stond daarnaast ook nog in de eindstrijd in Boedapest, Rosmalen en Hamburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.