Volledig scherm
Wesley Koolhof © WKC

Koolhof stoomt met Haase door in Monte Carlo

TENNIS MASTERSWesley Koolhof heeft zich geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi in Monte Carlo. De tennisser uit Duiven troefde met landgenoot Robin Haase bij de laatste acht de Roemeen Radu Albot en de Georgiër Nikoloz Basilashvili af: 6-1, 7-5.

Koolhof en Haase, de mondiale nummers 36 en 45 in het dubbelspel, waren in de eerste set ongenaakbaar. Ze gaven geen kans weg, braken Basilashvili en Albot drie keer en pakten liefst 26 van de 38 punten.

Hardste slagen

,,Onze tactiek pakte precies zo uit als bedacht”, zei Koolhof, die in Monte Carlo gezelschap heeft van zijn trainer Marco Kroes. ,,Basilashvili heeft zo’n beetje de hardste slagen van de hele tour, maar ook een matige volley. Daar hebben we ons spel op gericht.”

In de tweede set kregen Koolhof en Haase, die met de halve finale verzekerd zijn van ieder 360 punten voor de wereldranglijst en samen 70.000 euro, beduidend meer tegenstand van de Georgiër en de Roemeen. Op 5-4 leek Basilashvili te bezwijken onder de Nederlandse druk, maar hij werkte drie matchpoints weg. Nadat Haase de enige kans voor de tegenstander wegsloeg, leverde Albot alsnog de beslissende servicegame in.

Murray en Soares

Voor zijn tweede finaleplaats in een masterstoernooi moet Koolhof met Haase bij de laatste vier de als derde geplaatste Brit Jamie Murray en de Braziliaan Bruno Soares aftroeven. Zij klopten de Argentijn Diego Schwartzman en de Portugees Joao Sousa.

Drie weken geleden haalde Koolhof de finale van de masters in Miami, met de Griek Stefanos Tsitsipas. Nu staat hij alweer in de halve eindstrijd van zo’n groot mondiaal toernooi. ,,Of ik mezelf verbaas de laatste weken? Nou, nee. Ik wist wel dat dit er inzat, zo nu en dan kwam het er de afgelopen jaren ook al uit en deze weken valt alles helemaal op z’n plek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.