Volledig scherm
Wesley Koolhof. © BSR Agency

Koolhof stunt in Montreal tegen topfavorieten

MASTERS TENNISWesley Koolhof staat met Robin Haase in de tweede ronde in Montreal. De tennisser uit Duiven stuntte met zijn partner tijdens de masters in Canada tegen de als eerste geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah: 7-5, 7-6 (4).

,,Wat een lekkere pot om te winnen”, stelde Koolhof tevreden. ,,We kwamen in beide sets met 5-2 achter, door goed retourneren konden we het beide keren omdraaien. Erg lekker om na de masters van Monte Carlo nu weer van de nummer 1 geplaatst te winnen.”

Houdini

Koolhof en Haase, de mondiale nummer 23 en 33 in de dubbel, hadden in de eerste set tegen de nummer een en twee van de wereld een fraaie Houdini-act in huis. Met 20 van de laatste 24 punten trokken ze de winst naar zich toe. In set twee leidde de wederopstanding tot de tiebreak, die gedecideerd werd gewonnen.

Bij de laatste zestien in Montreal stuiten Koolhof en Haase op de Australiërs Alex de Minaur en Jordan Thompson. Zij versloegen de Pool Hubert Hurkacz en de Amerikaan John Isner.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.